tisdag 30 oktober 2012

Pump it up! - Zucchinicupcake med cream cheese frosting


Jag kanske är lite sent på det här med pumpor- och Halloweentema, med tanke på att Ikea och andra affärer redan börjat julskylta! Brukar de inte vänta tills EFTER Halloween åtminstone innan de kör igång?!

Ok, men så här är då mitt bidrag till en höst-cupcake! En saftig cupcake med zucchini toppad med frisk cream cheese frosting!

 
Zucchinin gör cupcaksen saftiga utan att ge smak!
 


Bladen är gjorda av sugarpaste.

Till pumpornas skaft använde jag mig av Marabous nya "Snax Choco Pretzel".




Zucchinimuffins

3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära
1 1/2 dl olja
2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl finriven zucchini

Sätt ugnen på 175 C.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och ingefära i en skål och ställ åt sidan.
Vispa oljan och sockret tillsätt ägg och zucchini. Vänd ner mjölblandningen.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar. Grädda ca 20 minuter.

Recept på Cream Cheese frosting hittar ni här. Jag färgade frostingen orange med gelefärg.

1 kommentar:

Nina sa...

Jättefina! =) Man blir nyfiken på hur det smakar oxå...