söndag 26 maj 2013

Snittar till Mor!

 
Idag bakar jag min mammas favoriter Sega Solrossnittar!
Oemotståndliga till en kopp kaffe! Och oerhört svårt att bara ta en...

 
Receptet kommer från den suveräna boken Två Systrars Söta. En bakbok som jag tycker var banbrytande för alla de svenska bakböcker som ges ut i dag och för många bakbloggar. Denna bok introducerade oss för en mängd nya recept och amerikanskinspirerade bakverk som är på god väg att bli "vanliga" vid fikaborden i gamla Svedala!
 
Sega solrossnittar
200 g smör
2.5 dl socker
4 msk sirap
2.5 dl mjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1.5 dl solrosfrön
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirap och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och rör samman till en smidig deg.
Rulla ut degen till längder ca 3 cm i diameter och lägg på bakplåt. Platta till längderna något.
Grädda i ugnen ca 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de svalnat något.
 

Inga kommentarer: