söndag 13 november 2011

Morotstårta till Far!

Jahapp, nu har far fått vad han tål! Inte min egen far eftersom han tyvärr bor en bit bort. Men min dotters far! Efter tjälknöl och rotfruktsgratäng tyckte jag att det var på plats med en tårta till far.

Idag blev det morotskaka med cream cheese fyllning och swiss meringue buttercream frosting.


Detta recept använde jag till morotskakan. Den blev verkligen saftig och supergod!

Jag gjorde tre lager. Mellan lagren hade jag cream cheese frosting.

Jag kände mig lite tveksam till att använda relativt kallt smör och kall cream cheese, som det står i recepted. Men på Glorious Treats finns så många bra recept så jag ville i alla fall pröva detta. Tyvärr kunde jag inte få frostingen att tjockna. Jag hade i ett par deciliter extra florsocker än vad som står i receptet men det ville sig ändå inte. Tror, så här i efterhand att det kunde ha hjälpt med lite mer smör. Jag får prova igen! Skam den som ger sig. Hur som helst, jag använde i alla fall frostingen som fyllning, till det var den tillräckligt tjock och smaken var det ju inget fel på alls.

Till frosting runt hela härligheten fick det istället bli swiss meringue buttercream. Världens (jo!) bästa recept och instruktioner finns på Sweetapolitas blogg.

För denna tårta blev buttercream i det sötaste laget. Att uteslutande använda den lite fräschare cream cheese frostingen hade varit en 10-poängare!

Dekorationerna (det är en slips!) har jag gjort i sugarpaste.

Snurrbrickan i trä kommer från Ikea!

1 kommentar:

Kattis sa...

Superfin farsdagstårta!
Vad bra att brickan fanns kvar på Ikea. :)