måndag 7 november 2011

Baby Boy - Sugar cookies

Några bekanta till oss fick sitt första barn i förra veckan. Jag kände att jag ville hälsa lilla Hjalmar välkommen med några fina kakor som hans föräldrar får äta upp!

Jag är nybörjare på det här med sugar cookies med Royal icing, (ledsen för svengelskan här, jag skulle lika gärna kunnat skriva mördegskakor med kristyr…men nu gjorde jag inte det) men det jag upptäckt hittills är att det krävs ett bra recept, och därtill lite fix och trix som t.ex. mycket kylning av degen både innan och efter utstansning för att de ska hålla formen i ugnen och att kakmått i metall är bättre än kakmått i plast eftersom degen släpper bättre då. Det recept på kakor jag använt hittills är från Sweetapolita. Receptet på royal icing kommer från Joy of Baking, jag använder receptet som innehåller äggvitor, då jag än så länge inte hittat marängpulver i någon affär här i Sverige.
Till Royal icing använder jag en Wilton tip # 2 för att göra en ”outline”, kontur, sedan har jag två plastflaskor, också från Wilton, som jag fyller med tunnare icing för att ”flooda” kakorna, alltså täcka med icing. Utöver det använder jag mååånga tandpetare för detaljfix!


Välkommen till världen Hjalmar!
2 kommentarer:

Jennie sa...

Joho jag har Meringue Powder i butiken ;)

Astrid Ström sa...

Då ska jag genast lägga en beställning!