lördag 12 januari 2013

Mississippi Mud Cupcakes - Godare än de ser ut!

 
Det är hög tid att bryta tystnaden här på bloggen efter ett långt jullov och en envis förkylning som vägrat släppa taget.

Funderade på vad jag skulle baka så här efter en högtid då det lätt äts godsaker tills det sprutar ut ur öronen. Tänkte att det vore gott med något fräscht och lättsamt. Men den tanken övergav jag snabbt efter jag snubblat över dessa godingar i Leilas bok "Hello Cupcake!". De är precis som lervälling för ett barn; mycket läckrare än de ser ut!


I Leilas bok finns även ett recept på Fudge Glaze som man ska hälla uppepå. Men då det var lite ont om tid så fick det bli en snabblösning med vispad grädde och dulce de leche på toppen. Oj oj oj, gott gott gott. Muffinsen påminner om kladdkaka, men då det är smält 70%-ig choklad så var det lite mer "vuxen" smak på nåt vis. Väldigt gott tyckte jag!
4 kommentarer:

Vicki - Vickibakes sa...

Låter jätte gott! Ibland är det enkla så mycket godare, man ska inte underskatta chokladkaka och grädde :) Jag har också den boken men måste erkänna jag inte har hunnit baka nått från den än hihi ;)

Kram Vicki

Fredrik sa...

Mmmm....vad gott det ser ut!
Vad är det för dulce de leche du använt? Kan tipsa dig om ett företag från Lund, Pampas Deli. De introducerar äkta,färdig Dulce de leche från Argentina. Otrolig skillnad mot kondenserad mjölk. Tror den finns att köpa i Helsingborg snart (är bekant med en av grabbarna).

Mvh Fredrik

Astrid Ström sa...

Tack för tipset Fredrik! Jag ska hålla utkik efter den när jag handlar nästa gång. Jag har använt den "vanliga" konserven. Om det är som du säger att Pampas Deli har en Dulche som är ännu godare så är jag såld!

/Astrid

Fredrik sa...

Hej igen!

Jag hörde med en av grabbarna i Pampas Deli. De finns mest i Malmö och Lund än så länge. Men de hoppas göra klart med minst en butik i Hbg inom kort, vilken kan jag inte avslöja:)

Om du är intresserad...Mia Öhrn har jämfört Pampas Deli med Karamelliserad mjölk: http://miaohrn.wordpress.com/2013/01/16/dulce/

Mvh Fredrik