onsdag 16 januari 2013

Chokladcupcakes med kolafrosting

 
 
Så jag har en bytta Dulce de Leche kvar sen jag gjorde mina lervällingmuffins och känner att det vore otroligt synd att låta det gå till spillo. Jag vet inte riktigt hur länge det håller när konserven väl är öppnad, så det är väl lika bra att göra slut på det eller hur!? Ett lätt sätt vore att äta allt direkt ur byttan med en (stor) sked men det blir roligare blogginlägg med olika bakverk, eller hur?!
 

Dulche de Leche passar utmärkt att använda i frosting på cupcakes! Frostingen förvandlas då till en underbar, söt koladröm!
 
Här har jag tagit chokladcupcakes som jag fyllt med egenhändigt plockade (av min mor och dotter) jordgubbar och toppat med smörkräm där jag blandat i dulce de lechen.


Smörkrämen höftade jag ihop men hade ca 150 g smör, 6 dl florsocker, 2 tsk hett vatten och 4-5 msk dulche de leche.


 
Sambon fick med sig dessa till jobbet. Ska bli intressant att höra om de gick hem hos ett gäng byggarkillar!!!
 
Det finns fortfarande dulche de leche kvar i byttan i kylskåpet. Så mer dulce de leche recept blir det garanterat på bloggen. Sitter och tittar runt nu på lite bloggar efter ideér och goda recept. Någon som har tips på vad jag kan baka?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej jag brukar göra banofee paj med dulce de leche.
Jag har ingen recept, går mest efter magkänsla, vad jag tycker det smakar bäst.
på en ca 20 cm på diameters paj-form smular jag ett halvt paket digestive kex sedan lika många pepparkakor (sedan kanske du tycker själv att det ska smaka mer pepparkaka än digestive/tvärtom). Det blandar man sedan med 150g smör, i mitten av ugnen på 200* 10-15 min beroende på när du tycker det är klart.
När det är klart låter jag det kallna och sen lägger jag på ca 1-1/2 burk dulce de leche (om du lägger när det är varmt blir det vattnigt), efter det skär jag oftast ca 3 mellan bananer i kronor lägger på "kolasåsen" och sedan vispar jag grädde och lägger överst.. i kylskåpet till dagen efter för det blir perfek :)
eftersom "kolasåsen" är extrem söt så jämnar grädden ut det mycket så ha inte socker när du vispar (vissa brukar ha det)

Astrid Ström sa...

Tack för tipset!