måndag 12 mars 2012

Blommande tårta



På min födelsedag förra året fick jag ett jättefint kort från min syster. Det har suttit på min anslagstavla ända sedan dess och väntat på att bli förvandlat till något ätbart. Så i helgen var det dax. Min sambo fyllde år och ville ha prinsesstårta. Visst! Men det fick bli på mitt vis!



Drygt en vecka innan kalaset började jag göra blomdekorationerna i sugarpaste. Den bruna är chokladfondant av märket Ballina. Den stelnade inte helt och det var bra till denna tårta eftersom jag ville att dekorationerna skulle följa tårtkanternas rundning.

Som vanligt blev det lite stressigt på själva kalasdagen i lördags med allt som skulle förberedas. Som tur var fanns min svägerska på plats och kunde hjälpa mig att få klart tårtorna i tid. Det är också väldigt bra att det finns genvägar och halv/helfabrikat att ta till ibland.


Tårtan och inspirationen!





 Jag köpte färdigkavlat vitt marsipanlock (ICA's eget märke) som var smidigt att lägga på. Guldpärlorna är också från Oetker. De är mjuka och tandvänliga!



Tårtan bestod av vaniljbottnar, ett lager rårörda jordgubbar och ett lager vaniljmousse (Oetker).

fredag 24 februari 2012

Chokladcupcakes med Nutella frosting och marshmallow fluff-fyllning


Pust! Söta cupcakes = lång rubrik? Räddade mig från särskrivningen på det sista ordet med ett litet bindestreck. En ihopskrivning hade bara inte funkat! Hur som helst, detta är, som rubriken antyder, sött och gott på toppen, i botten och mitt i!

För några veckor sedan hittade jag denna inspirerande tidning på Pressbyrån. Det är fler recept och idéer som låter goda och som jag absolut ska pröva men jag börjar lite försiktigt genom att testa ett recept på "cream filling" som ju passar perfekt till dessa chokladcupcakes.

 Och det blev verkligen supergott. Fyllningen är åt det sötare hållet, men smaken och konsistensen skulle också fungera som frosting! Jag har lite kvar i kylen så jag kanske testar i helgen. Receptet kommer längre ner.


Recept:

Cupcakes

Frosting
Till frostingen tog jag 4 msk kakao istället för 1 msk som står i receptet. Jag uteslöt även cream cheese.
Fyllning
110 g rumstempererat smör
150 g florsocker
110 g Marshmallow fluff
1 msk vispgrädde
1 tsp vanilj extrakt

Blommorna är gjorda i sugarpaste med marshmallowsmak. Godaste alternativet tycker jag.




torsdag 23 februari 2012

Grattis Victoria och Daniel!

Tidigt i morse föddes en liten kronprinsessa!
Det firar vi med minicupcakes!