måndag 12 mars 2012

Blommande tårtaPå min födelsedag förra året fick jag ett jättefint kort från min syster. Det har suttit på min anslagstavla ända sedan dess och väntat på att bli förvandlat till något ätbart. Så i helgen var det dax. Min sambo fyllde år och ville ha prinsesstårta. Visst! Men det fick bli på mitt vis!Drygt en vecka innan kalaset började jag göra blomdekorationerna i sugarpaste. Den bruna är chokladfondant av märket Ballina. Den stelnade inte helt och det var bra till denna tårta eftersom jag ville att dekorationerna skulle följa tårtkanternas rundning.

Som vanligt blev det lite stressigt på själva kalasdagen i lördags med allt som skulle förberedas. Som tur var fanns min svägerska på plats och kunde hjälpa mig att få klart tårtorna i tid. Det är också väldigt bra att det finns genvägar och halv/helfabrikat att ta till ibland.


Tårtan och inspirationen!

 Jag köpte färdigkavlat vitt marsipanlock (ICA's eget märke) som var smidigt att lägga på. Guldpärlorna är också från Oetker. De är mjuka och tandvänliga!Tårtan bestod av vaniljbottnar, ett lager rårörda jordgubbar och ett lager vaniljmousse (Oetker).

Inga kommentarer: