Nästa på tur i min bakning med "chips" är den mest klassiska och välkända av amerikanska kakor: Chocolate Chip Cookie!
De är som allra godast helt nybakade då de är lite krispiga längst kanterna och härligt sega i mitten! Men de funkar även dag 2 och 3 och 4 .....
Det är svårt att motstå denna kaka redan i degstadiet! Av någon konstig anledning blir det alltid färre färdiga kakor än vad det står i receptet att det ska bli. Väldigt märkligt!
Detta är receptet från baksidan av chipspåsen:
2 1/4 cups mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 cup (2 sticks=226 g) smör, rumsvarmt
3/4 cup socker
3/4 cup farinsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
1 3/4 cups chocolate chips
1 cup hackade nötter
Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljextrakt i en elektrisk mixer tills krämigt. Tillsätt ägg, ett i taget, blanda väl efter varje. Blanda i mjölblandningen, lite i taget. Rör i chokladchipsen och nötter. Klicka ut rågade matskedar på plåtar. Grädda i ugnen 9-11 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar